Laten wij u verwennen in onze authentieke Franse vakantiewoning in het wijnrijke Bourgogne

 


              Uw verdiende rust in idyllisch Frankrijk

 

 

Over Châtel De Bierre
 

Klik hier voor meer foto's


 

De aankomst bij ons vakantiehuisDit 17e eeuwse “Maison Bourgeoise” is zonder twijfel het oudste en grootste huis in het gehucht Bierre, tussen Saint Ythaire en Sigy-le-Châtel. Het ligt op de rand van de wijnstreek de Mâconnais en de Charolais, waar de bekende vleeskoeien vandaan komen.

 

De afgelopen eeuw is het pand opgedeeld geweest in twee woonhuizen, waarbij er een in 2005 nog aan de ‘moderne eisen’ van 1914 voldeed. De verbouwing en modernisering van dit deel is grotendeels voltooid en het is in gebruik als woonhuis. De andere helft van het huis doet dienst als vakantiewoning, geschikt voor 4 tot 6 personen. De naastgelegen bijgebouwen hebben in de loop der jaren voor verschillende doeleinden dienst gedaan, zoals een duiventil, broodbakhuis, stallen, schuren, wijnmakersmaterieel en zijn nu deels in gebruik als voorraadruimte en opslag van brocante meubelen.Het huis heeft verschillende functies gehad en is altijd door grote families bewoond geweest. De omliggende huizen in het dorp dienden vooral als woning voor het personeel of zijn van veel later. Vele jaren heeft het dienst gedaan als wijnboerderij, waarvan het oude wijnmakershuis en de enorme gewelfde wijnkelders nog getuigen. Verschillende authentieke details zijn nog intact gebleven, zoals de originele balkenplafonds “à la française” (3,50m hoog!), de oude plavuizen in sommige vertrekken en de stenen “kasteeltrap” in het hart van het huis.
Onze wijnkelder

Vanuit het huis en de tuin is een adembenemend uitzicht op het historische dorpje Sigy-le-Châtel met zijn kerk en 13e eeuwse kasteelruïne en op de vallei richting Cluny. In de verte is bij helder weer de Beaujolais te zien.
In de tuin staan vele oude fruitbomen en onlangs zijn een nieuwe boomgaard en een bessentuin aangeplant. Het toompje Bressaanse scharrelkippen voorziet ons dagelijks van eieren.

Vaak komen de poney's 's ochtends een kijkje nemen in de wei naast de tuin en ook de schaapjes in de boomgaard komen dan nieuwsgierig tevoorschijn.