Laten wij u verwennen in onze authentieke Franse vakantiewoning in het wijnrijke Bourgogne

 


              Uw verdiende rust in idyllisch Frankrijk

 

 

Regio info/ActiviteitenAttracties
Er zijn verscheidende attractieparken en themaparken in de omgeving. Bijvoorbeeld:
www.touroparc.com, www.acrogivry.com, www.divertiparc.com, www.parcdescombes.com.

De druipsteengrotten in Azé en Blanot zijn ook zeker een bezoekje waard.

Enkele kastelen hebben ook speciale kinderactiviteiten, je kan je bijvoorbeeld kleden als prinses of musketier in het kasteel van Abbaye de la Ferté.

 

Wijnproeven

Op een steenworp van het huis zijn de wijngaarden al te zien en in de omgeving liggen de wijngaarden Rully, Givry, Montagny, Mâcon, Chardonnay en ook de Beaujolais ligt niet ver weg. Het bezoeken van de vele caves in de omgeving is een aangename bezigheid. De Route des grands vins de Bourgogne leidt u door de mooiste wijngaarden en langs diverse mooie wijnhuizen. Er zijn twaalf routes uitgestippeld langs vele bezienswaardigheden, door 68 dorpen met in totaal 100 wijnhuizen.

 


Markten

Het hele jaar door zijn er bijna elk weekend wel rommelmarkten (brocante, vide greniers) in de regio. Daarnaast zijn er vele weekmarkten die echt de moeite waard zijn. Verse streekproducten, zoals ontelbare soorten kaas en worst en groente en fruit van het seizoen ontbreken op geen enkele markt. Elke maandagochtend is er een enorme boerenmarkt in Louhans en op zaterdag is een heel gezellige markt in Cluny.

http://www.marches-de-saone-et-loire.com/
http://vide-greniers.org/

Culinair
In Frankrijk is het heel gewoon om de lunch in een restaurant te nuttigen. Veel restaurants zijn dan ook ’s middags en ’s avonds geopend. De Bourgogne is van oudsher een van de regio’s met een befaamde gastronomie. In de omgeving zijn vele gezellige restaurantjes te vinden, vaak van uitstekende kwaliteit, maar ook aan nog meer exquise gelegenheden geen gebrek. Restaurants in de regio met een Michelinster zijn te vinden op
www.bourgogne.net/bourgmag/secret.html.


Fietsen

Van Mâcon naar Chalon loopt de Voie verte, een prachtige autovrije route voor skeelers, fietsers en wandelaars deels over het oude spoor. Het totale traject is 117 km lang er er zijn 21 fietsroutes uitgezet. Dwars door de heuvels, weilanden, dorpjes en wijngaarden. In Saint Gengoux bevindt zich een fietsverhuur en een startpunt van de Voie verte. 
Paardrijden
Op diverse plaatsen in de omgeving zijn er paarden te huur voor losse ritten of les ook voor kinderen.


Golf

In de omgeving zijn vijf 18-holes golfbanen.  
 
Chalon :
www.golfchalon.com

Mâcon : www.golfmacon.com

Montceau-les-Mines : golf-municipal.montceau@wanadoo.fr

Monchanin : www.golf-avoise.net 
Autun : 
autun@autun.com

Bourbon-Lancy Tel. 03 85 89 05 48

 


 

Wandelen

Er zijn verscheidene goed gemarkeerde wandelroutes langs vele historische punten. Voor de deur loopt bijvoorbeeld La Jouvencelle. Daarnaast worden er het hele jaar door wandeltochten georganiseerd in de regio.

 
Zwemmen      

Het meer bij Laives biedt prachtig zwemwater met strand en strandtent en mogelijkheid om een waterfiets te huren.
In Montceau-les-Mines, Mâcon, Cluny en Tournus zijn openbare zwembaden.