Laten wij u verwennen in onze authentieke Franse vakantiewoning in het wijnrijke Bourgogne

 


              Uw verdiende rust in idyllisch Frankrijk

 

 

Bezienswaardigheden


 

In de hele streek zijn talloze Romaanse bouwwerken te bezoeken. De abdijen van Cluny en Tournus zijn het bekendst, maar ook kleinere plaatsen zoals het klooster van Brancion en de kerk in Chissey-lès-Mâcon zijn zeker het bezoeken waard.

Ook ontbreekt het in de omgeving niet aan kastelen. De Route de Châteaux en Bourgogne du Sud leidt al langs 17 kastelen.

Een scala aan musea is te bezoeken, van groot tot klein over de meest uiteenlopende onderwerpen (fietsen, hout, prehistorie, wijn, mijnen enz.). 

Galerieën en ateliers, van schilderkunst tot keramiek zijn in het hoogseizoen alle geopend voor publiek. 

Cluny

Wist u dat Europa ooit werd geregeerd vanuit een pittoresk dorpje dat op circa 20 km van Bierre ligt? Cluny, is vermaard om het rijkste en grootste benedictijnenklooster van de vroege middeleeuwen, dat in 909 is gesticht. Als moederklooster van meer dan duizend kloosters groeit Cluny uit tot het centrum van de belangrijkste middeleeuwse kloosterorde in de westerse wereld. 
In de 13de eeuw raakte Cluny in verval en de organisatie viel uiteen. Het klooster bestond tot de Franse Revolutie; daarna werd het grotendeels gesloopt. Behouden bleven slechts de zuidzijde van het westelijk dwarsschip van de kerk en een deel van de abdijgebouwen. Het wordt gezegd dat Cluny het majesteitelijke van de ruïnes van het oude Rome heeft. 
Zie ook:
http://architecture.relig.free.fr/cluny.htm 
 
 
Cormatin

Een bezoek aan het kasteel van Cormatin, dat op circa 10 km van Bierre op de weg naar Cluny ligt, is zeer beslist de moeite waard. Vooral het interieur met rijk gedecoreerde salons vol Louis XIII meubilair en gobelins uit de 12e eeuw is een lust voor het oog.  De tuinen rondom het kasteel zijn heel beroemd om hun bijzondere cirkelvormen.

zie ook: http://perso.orange.fr/richez/Bourgogne/Cormat.htmVoor alle toeristische informatie over de Saone-et-Loire in het Engels en het Frans:
http://www.southernburgundy.com/default.htm